Spring til indhold

Alternativ til depotrum kan findes i hjemmet

  • af

Depotrum er noget, de fleste ved hvad er. Det er dog de færreste, der rent faktisk bruger det. For mange betyder det nemlig, at de skal bruge penge på noget, som kan sættes til side derhjemme. Men hvis du har stået med et kæmpe rod i hjemmet, så forstår du sikkert frustrationerne. Der findes næsten intet værre end et rodet hjem, og det kan faktisk også bidrage til stress. Derfor gælder det om at komme af med rodet, på den ene eller den anden måde.

Opbevaring i skur og garage er en billig løsning

Hvis du er en af dem, der har adgang til egen garage eller skur, så har du muligheden for at anvende disse til at opbevare dine genstande eller møbler, som du ikke længere har plads til i hjemmet. Måske skal du have ny sofa? Eller også er stolene blevet vakkelvorne? I så fald kan du gemme dem væk, så de senere kan tages i brug igen, hvis det skulle blive nødvendigt. Det kan også være, at de er praktiske at have i baghånden, hvis du en dag holder stor fest.

Opbevaring i garage og skur er også en langt billigere løsning i sammenligning med udleje af depotrum til opmagasinering. Du anvender nemlig bare den plads, som du i forvejen har adgang til. Derudover kan du også spare både tid og penge på transportomkostninger, da du ikke behøver fragte møbler og andre ejendele fra dit hjem til depotrummet. Du kan i stedet nøjes med at bære det ud bagved.

Gulvet i garagen kan give skader på det opmagasinerede hvis der ikke er lavet et fugtspærre. Fugten fra jorden under garagen kan trænge op i betongulve eller gulve belagt med havefliser eller andre betonfliser

Sådan tjekker du skur og garage

Du bør dog også huske på, at der kan være ulemper ved at opbevare ting i garagen eller skuret. For i både garagen og skuret hænder det, at temperaturen stiger og falder i takt med vejret. Dette kan i mange tilfælde føre til både høj og lav luftfugtighed, og dette er skidt for især møbler og andre genstande. Især træ er særligt udsat, da luftfugtigheden kan føre til både træ-råd og skimmelsvamp. Opbevarer du tøj, kan dette også blive jordslået.

Du har dog muligheden for at komme de dårlige forhold til livs. Du kan nemlig anvende et hygrometer, som kan købes for billige penge, til at måle den relative luftfugtighed. Om sommeren bør luftfugtigheden være under 60%, og om vinteren bør den ligge under 40%. Så er skurets eller garagens indeklima mere optimalt, og du bør kunne opbevare dine ting derinde. Selvfølgelig bør du huske på, at dine genstande og møbler bør være forsvarligt pakket ind og dækket til.

Tør du ikke tage chancen med skur eller garage? Så kan du i stedet anvende den mere almindelige løsning; depotrummet. Her kan du opmagasinere dine møbler og ejendele imod betaling. Du får store og sikre rammer til at opbevare dine ting, og du kan være sikker på, at ingen ubudne gæster kommer i nærheden. Depotrum låses forsvarligt og overvåges i døgndrift, så du aldrig skal bekymre dig. Disse kan findes i mange større byer i landet som f.eks. Kolding, Aalborg, Aarhus, Odense og Esbjerg.

Få mere inspiration til fliser med disse arrangementer.

Skriv et svar